lauantai 11. huhtikuuta 2015

Kultsujen seitsemän ihmettä

Me mutsin kans ollaan kelattu, et kui me kultsut ollaanki nii rakastettavii tyyppei täs koiramaailmas. No me funtsittii, et meis o jotai spesiaalii, niinko erityislaatuista. Suorastaan ihmeitä tekevää! Täs ois seittemä faktaa.

1. Seurallisuus
Meikä o mamman perskärpänen. Mä seuraan sitä vessaa ja suihkuu ja vaik ulkovarastoo, jos se menee. Jos mamma häippäsee vaik roskii viemää, ni me maataa tuulikaapis silmä ovilasis, et me heti nähää, ku se tulee. Jos mein porukat lähtee kaikki, me puhutaa niille, ku ne tulee takas. Sit me halataan paljo. Mä pussailen kaikkia, äippä ei niinkään. Mä tunken kaikkien syliin, vaikkei ne tahtois. Mä oon valkoinen valloittaja. Lenkilläki mä tahtoisin kaikki tervehtii. Äippä ottaa jo lunkimmin, paitti ku sillä o juoksu. Sillon sekin rakastaa ihan joka luffee, joka vastaa kääköttää.
Kato, kultainennoutaja n. 30 kiloo pelkkää iloo, sylikoira ilman painorajaa ja sillai.

2. Kulinarismi
Tää o vähä vaikee sana, mut liittyy ruokaan elikkäs safkaan ja skruudaamiseen. Me kuulkaas keskimäärin rakastetaan ruokaa ja syömistä. Eteski ihmiste ruokaa. Tänäänki ei voinu nukkuu lainkaan, ku ihmiset laitto semmoseen pömpelii makkaroit. Me vaa stondailtii sen pömpelin eessä nenät kohti taivasta ja haisteltii. Se oli kato joku grilli ja sielloli skärbää elikkäs maggaraa. Sit oli iha pakko kuleksii ees taas sisään ja ulos, ku niit kippoi roudattii pitkin kämppää. Hirvee kuolajojo valu pitkin lattiaa, mamma meinas siihe jo liukastuu. Saatii me sit onneks omat skärbät, kato ei meille voi olla antamatta, ku ollaa nii söpiksii, kerta.

3. Liikunnallisuus
Kultsu o sporttityyppi. Vaik väli erehdyttävästi muistutetaa soffaperunoi, ku köllötellää koivet kohti kattoa, ei pidä luulla liikoja. Ootas vaa ku päästään rantsuun ja tseba lentää, ni sinne hyppäs kultsu jorpakkoon. Yks vetää skutsis korva lepattaen rusako peräs ja toine jaagaa sorsaa rantsukaislikos. Ihan vaa saatetaan krebaa pelloll menee, jaagamas jotai tai ei. Ei voi tietää. Mut menos ollaa, aina ku päästää.

4. Luottamus
Ku kultsu tsiigaa sua suoraa öögaa ja nostaa tassua, se kyl rakastaa ja luottoo on teikään. Se lähtee sun kans vaiks kuuhun, jos pyydät. Eläinlääkäriinki, ehkä. Harvoin näkee kultsua, joka lyö liinat kiinni eltsun eteisessä. Sit ne pussailee lekurit ja hoitajat myös. Vaiks mitä tehtäis. Ainski meille. Dösään, spåraan ja stågeen kultsu tulee myös messii. Minne sä meet, sun kultsu tulee kyl perässä.

5. Huumorintaju
Me kultsut hiffataa vaiks mitä hauskaa. Aina ei noi ihmiset tajuu, et olis hauskaa muka, mut meist o. Esmes kuraojas rypeminen on hitoksee huvittavaa, se nii viilentää mukavasti. Rusakon perään karkaamine o ihan parasta. Sukan syönti on mukavaa, ensin. Ei sit niinkää ku niit kikkaroi vahitaan ja pahimmilaan ku beremist kiskotaa sit sitä sukkaa ulos. Postien pureksiminen on tosi kliffaa, samoin seinälistojen. Yks lista oli irronnu, ni mä sen mammalle silppusin. Höh, ei yhtää nauranu. Ihan huumorintajuton muikkeli!

6. Mukavuudenhalu
Vaiks ollaa sporttisii, ni makoilu o khyl iha parasta, mielellään soffalla ja pää tyynyl. Peittoki saa olla päällä. Kuuluu vaa tyytis tuhina, ku me likat nautitaa elämästä. Ihmisen syli tai kainalo o ihan paras mesta, varsinki jos rapsutetaa samalla. Kesäl o kliffaa piehtaroida nurtsilla ja köllöttää suuliksen brennatessa. EOI, jos oot kultsu!

7. Koulutettavuus
Vaiks me muka ollaa ahneit ja laiskoi. Ni siin o puolensa. Meit saa liikkeelle safkalla. Jos teikäl o juustobiitti tai skärbää, ni lähen sun kans vaiks kuuhun. Teen iha mitä vaa häkkyräkökkyröi ja hyppelen botskeist et saan pullaa. Seison ku tatti jossai tädin tutkittavana, vaikse nappais kii kulkusist, jos nenun ees o vaik maksapallero. Vedän rundii kehäs, jos palkkana o lihapulla. Haen vaiks minkä raadon sulle, jos saan nuotiomaggaraa lopuks. Lisäks meikäst o kliffaa duunaa, ku ihmine tulee nii iloseks, ku tehää oikein. Ku meikän tehtävä o miellyttää. Oikeesti.
'
Tämmösii me mutsin kans täl kertaa kelailtiin t Säde ja Hemppa

2 kommenttia: