perjantai 24. huhtikuuta 2015

Hyvää koiranpäivää!

Buenoo koissujen päivää vaa!

Tänää o koko Suomes valtakunnaline koissujen oma päivä. Sit on vietetty vuodest 2007, se o meiän koissujen oman järjestön, kennelliiton juttu. Joka vuos siin o joku idis. Tänä vuonna biletetään teemalla "Buenosti koissun kera" elikkäs hyvää elämää koiran kanssa. Eli miten ihminen sais doginsa elosta mahollisiman loisteliasta kreisibailausta!

Nii täst daagenista. Meikäl ja mutsil o korkeet odotukset ihmisäipän suhteen. Siks me skrivataanki semmonen akenda, mis me vaaditaa koissudaagiin äksönia. Teki voitte haukkuu omat akendat teiän porukoille, jos ei ne hiffaa et tänää o meitsien läppäkorvien ihkaoma päivä.

1. Heti aamusta, ihminen ylös ja aamulenkille, ilma mitää mutinoita ja haukotteluit. Suuliksen keralla meikät pellolle ja kanijahtiin, ja sassiin. Rajaton aika, ei mitää hoputuksii mihkää suuntaa ja kanijahtauksen jälkeen tsebojen syöntiin annetaan aikaa. Himaan saa myös roudaa minkä kokosen tahtoo, siis tseban. Ja sen saa syyä olkkarin matolla.

2. Safkaa naamariin lenkin jälkeen ja sassiin. Aamupalaks tanko lördarii per lärvi ja hanhenmaksapallerot päälle. Sit voiki köllähtää magan viereen goisaa. Pimennysverhot eteen ja hiljaisuus. Peitot saa laittaa päälle ja tyynyt kuupan alle.

3. Sit ku heräillää siit aamuhorroksest, ni pikku snäki vois olla paikallaan, sisukkabiitit mulle ja mutsille, tuoreena kirsuun. Sit voi valmistautuu lähtee koissupuistoo tai skuttaa tai vaiks tsimmailee, riippuu iha mitä toi mude o kelannu. Bilikalla tietty körataan mestoille, me ei dallata, ku o juhlapäivä. Sit ei mitää reenauksii siel skutsis tai muualla, iha vaa täpöllä päätöntä menoo. Ja tietty. Ei mitää aikarajaa. Tullaa ku huvittaa.

4. Ulkoilun jälkee grilli kuumaks ja maggaraa, meille tiätty omat. Ei tartte kerjää mtn, ku tulee hienoil lautasil tarjoiltuna iha ihkaomat. Sit filtit pihalle ja sinne ottaa kevyet päikkärit. Fågelit sais olla iha hiljaa, ettei häirii meiän goisausta. 

5. Sit ku heräillää siit päiväunilt, ni ihmisäippä ois tietty leipassu meille pullaa. Ei mtn palaneit reunoi, vaa semmoset hervottomat korvarit. Sit ku ne ois vedetty, ni vois vähä käpytellä, alkaa toi maga täs kohtaa jo painaa pikkasen. 

6. Sit joka välis tietty rapsutuksii ja paijauksii. Ei mitää huoltohommii koiranpäivänä, muuta ku rajatont rakkautta vaa. Mä voi sit kaupan päälle pusutella kaikki ihmiset, se o meitsin lempihommaa. Hännänheilutuksen kera.

Jos me ny muden kans tota akendaa tsiigaillaan, ni meillähän o koissujen daageni iha joka päivä, paitti ny toi ihmisäippä ei khyl noit herkkui heitä, ku muuten meist tulis iha hirveit fläsäribiittei. Tseboi ei saa kantaa ineen eikä joka mestaa körata bilikalla. Ite pitää dallaa, mut nii kuuluuki, kert koissui ollaa. Meist pidetää hyvää huolta ja saadaan rakkautta iha 24/7 ja 365. Kuulii koissujen päivää vaan teilleki :)
T Säde ja Helmi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti