lauantai 25. huhtikuuta 2015

Ihmisen koulutuksesta
Ihmiset lukee aina noit koirankoulutusoppait ja pentukirjoi, ni me kelattii muden kans et skrivataan teille ihmistenkoulutusopas, sillee siihen rinnalle. Voidaan kertoa,  kokemuksen syväl rintaäänellä, toimii!

Kun tuut ihmises kanssa uuten himaan, nii


1. Ownaa koko mesta. Pidä huoli et saat vapaasti mellastaa koko kämpässä ja heti. Rajaa ihmiselle turvallinen alue, mist se voi vahtii teitsii. Makoile matoilla, kiipee sohvalle ja ihmisen syliin äs suun äs possibel, ennesku se alkaa lukee mitää koiraopuksii. Jos se o kerenny laittelee jotain hemskutin porttei, nii esitä mahd.surkeeta, pian se heltyy ja purkaa ne. Jos se o ehtiny ostaa niit koirakirjoi, syö ne ekaks.

2. Omista ihminen. Minä olen koira sinun pomosi, sinulla ei pidä olla muita pomoja. Katso syvälle simmukoihin ja hyptonisoidu valloitustaidoistani, yykaakoo, nyt. Opeta ihminen sun aikatauluihi. Kyl se äkkii hiffaa, millon sullon karsee nälkä tai pissahätä. Muista esittää surkeeta, ku se lähtee menee. Sit käyt goisaa ja tiiät, et se tuo sulle mättöä palatessaan, satavarmana. Jos ei tuo, ni järskää jtn huonekaluu tai listaa tai soffatyynyy, sit tuo varmana ja jättää sulle lähtiessään herkkuja hermeettisen läjän, röyh.

3. Opeta ihminen lenkkitavoille. Se o hiukka hidas oppii, mut älä anna heti periks. Alkuun se yrdee kaikkee mahollista erilaisil herkuil ja hihnoil ja remeleil. Muista lyödä hanuri maihin ja kiskoo nelivedol vastaan, kyl se äkkii hiffaa ottaa namin esiin ja tarjoilee sulle herkut pitkin lenkkii. Opeta se kävelee siin teikän rinnalla, ni ei tarvii kauheen pitkälle namii kurkottaa. Jos se älyy, ni ostaa viel semmoset pehmeet valjaat teikälle ni o kliffampi käpytellä. Jos saat pelmuta skutassa vapaana, ni muista kadota aina pieneks hetkeks ja sit melkeen epätoivoitkun alkaessa ku ilmestyt näkyviin, ni taas irtoo namiskaa fikkasta.

4. Mikä vaa reeni, ku o kyseessä, ni oo johdonmukane. Älä ikinä tee heti, mitä pyydetää, muute jäät ilman herkkuja. Tyypil o fikka täynnä nakkeja, pidä huoli et saat skruudaa ne kaikki. Älä näytä, et hiffasit jo, ehkä ja meibii lämpene sillee pikkuhiljaa reenille, mukamas. Oo sillai hölmistyneen urpo, ni saat säälinakkeja. Sit, ihan aut of nouwheer, ku teetki homman oikeen, ni saat nakkivyöryn. Muista esittää tyhmää, vaikket olis. Liian innokas ihmispalvoja, soon noloo. Pidä ittes koirana, oolveis!

5. Muist aina tehä joka päivä hommat samalla buugilla, muuten ihminen helposti hölmistyy ja sekoo. Sit sitä o vaikee saada takas ruotuun. Älä oo liian kiltti ja kuuliainen, koskaan. Muuten menetät kykysi yllättää ihminen ja saada mahd uuden nakkivyöryn tai jopa sisukkabiitin. Ihminen toimii buenosti, ku se ei ikinä tiedä, miten meinaat käyttäytyy. Sit ku sillai söpraais hirveen perseilyn jälkeen ootki maailman snygein tottishemmo, se on nii onskuna, ku luulee, et on viimein saanu sut oppimaan jtn. Siin kohtaa me voidaa syväl rintaäänel todeta, et oi mestari, olet oppinut olemaan koira ja kesyttänyt ihmisen.

Näihin buugeihin Säde ja Helmi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti