torstai 27. huhtikuuta 2017

Kinkun kiljoituksia: alkisia askaleita

Telve vlendit!

Vime aikoina olen enimmäkseen juassut pusikossa kolva lepattaen. Mamma väittää et joteski muka vyölyn eteenpäin ja siinä saapi lentää moni muukin kuin lisut ja männynkävyt ku Taimi tulee tannel tömisten tontille.

H Ö H !
Minähän olen vain pieni ja valsin viltaviivainen koilanpentu, joka tahtoo olla kaikessa, ihan kaikessa, mukana ja ihan kaiken aikaa.
Ei ole jääkaapin oven lapsahdusta, sukkalaatikon kolahdusta tai oven nalahdusta ilman Taimikinkku Minellinin mustanpuhuvan kilsukan kosteaa kosketusta.

Ei ole pullavatia, johon pikkukieli ei lipaise tunnusmelkkiään. Saatika sitä glillimakkalaa, joka on ispäihmiseltä helkullisen mustanpuhuvaksi paistettuna keskellä luakapöytää, vain pikkuKinkkusta odottamassa.

Minähän vain osallistun ja olen hilmu leipas, tavattoman leipas pikkukoila.

Sitten niitä uutisia:
Tänään olen ollut metikössä ja kulaojassa pyölimässä kolme tuntia tai sata tai jotain, en tiiä kelta en osaa laskea vieläkään.
Se on kyllä ihmeiden ihme, ettei mulle oo vielä koskaan mtn sattunu, kelta aikas hilveetä vauhtia siellä metikössä painelen menee. Kai meillä pikkukoissuleilla on joku ihka oma suojelusenkeli, joka huolehtii meistä. Tai ainaski toivottavasti.

N O H...sen lenkin jälkeen kävi lamasee melkoisesti ja otin siinä lapiat kolmen tunnin tai sadan, kelta en edelleenkään osaa laskea, ni päivikset. Siellä löhnötin mamman sängyllä ketalat oikosenaan ja kuolsasin menee.

Sitten nii ku heläsin, ni aattelin et pitäähän se sänky pedata. En vaa viel oikee oo hiffannu, et pitääkö se päiväpeitto ottaa poies vai laittaa paikalleen...
Siinä sitten askaltelin sitä peittoo poies sängystä, voin keltoo melkosen laskasta hommaa, ni eikäkö toi mamma tuu siihen taas posmottaa, et Taimikinkku sitä ja voi hellanen tätä!

Penkele sentäs, minä ylitän kantaa oman kolteni kekoon näissä alkisissa askaleissa, ja onko senny niivväliä, notta onkos se peitto sängyllä vaiko ei....minä vaan kysyn...
Lähdenpä siis keittiöön makkalaa nyynämään ja pitäkää peittonne!
Tee Taimikinkku Minellin1 kommentti:

  1. sähän alat oleen jo aik iso koila. vai ei sun sängynpetaus oikein onnistunut. palempi kun jätät ne touhut mammalle. olet kyllä oikein söpöliini tytteli.!

    VastaaPoista