torstai 20. huhtikuuta 2017

Kinkun kiljoituksia: Kultsujen kiljakelho

Telpsahdus!

Nyt ku kevät lähestyy kovaa vauhtia ja kaiken maailman juhlakalkelot, ni me ollaan Helmiäipän kans pelustettu SKKK.
Son Stadin kultsujen ihkaoma kiljakelho. Täst voitte valita mummulle ja kummille ja paapalle ja naapulin tädille suosikkilomskut ja tietokiljat, silvuplee vaa.

Mein oma suosikki o tietty toi

Koilamaisimmat lunomme
Kilja esittelee suuludenhulluja ja vinksahtaneita koissulunoilijoita kautta aikain. Jos nää ei muuta pidennä, ni uniaikaa. Lekendaalinen Lekku Leino, P.Ehmolelu ja Samojedi Halmaapalta esittelevät häntiä pieksettäviä poljentojaan.

Hymyilevä kultsu

Ken yhtä kultsua rakastaa, se kaikkia rakastaapi.
Ken kultsun eteiseen unohtaa, ilman kenkiä olla saapi.

Ken kultsun kanssa on onnellinen, se tahtois onnehen jokaisen
ja kertoo, kertoo ja kertoo vaan oman kultsunsa toimista.

Oi, ootteko koskaan te painaneet pään pehmeää turkkia vasten.
ja nostaneet siitä sen pikaiseen kun kuolattu poski on lasten.

Ja ootteko menneet te milloinkaan te aamulla järven rantaan,
kun kultsu on noussut jo vuoteeltaan ja painellut pyörimään santaan.
Se ravistaa hiekat sun silmilles ja sokaistaa sut ihan täysin
Sit kaataa sut tyynehen järvehen istuu siinä kuin lempeys säysein.
Sitä tunnetta unhota et. 
R. Reino

Sit ois hieman jännitystä

Heikki Kultainen: Ei ole luuta antaa
Hyytävä tlilleli kadonneista maggaloista ja lullaluista. Ahnaat lescue-koilat lyöväävät dentastixit kultsupentujen suista. Pentutehtailu tekee tuloaan ja tlimmaajat vievät kalvatkin pöksyistä. Hätiin tulee maakunnista palannut kultsuagentti Bond, joka pistää konnat kuliin ja palauttaa dentastixit pentuloitten suihin.

Hieman mielipiteitä jakava on tämä

Kaspeli Hotanen: Pyllynleikä
Kavelikoila Eino liittyy lallytokolyhmään, toivoen sen vievän ajatukset pois jatkuvasta kihnuttamisen talpeesta. Pyllynleikää kutkuttaa aivan holtittomasti ja jotain olisi keksittävä. Toisin käy. Vaikuttava teos on jälkyttävän hauska ja kipeän tlaaginen talina pyllynleiän anatomiasta; siitä, mitä emme kenties tee, mutta jota alati suunnittelemme.

Tätä seulaavaa me suositellaan ihan joka kultsulle, mieli avaltuu ja sä hiffaat sun ihmistäs taas paljon palemmin, oot sille lennon kuuli, etkä lagee koko ajan sille.

Ihminen - suuli mysteeli
Käsikilja jokaisen kultsun kotiin. Näin kasvatat isäntäsi, seulaamisen alkeet. Miten ehdollistan emännän jääkaapille?  Seikkapeläiset, kuvitetut ohjeet joka tilanteeseen. Lisänä online-tuki hätätilanteita varten.

Näytelmäväelle

Malsa Kylä- Holmonen: Tuomaleiden valtakunta
Koilaväki on aina hallastanut monimuotoista näytelmäkulttuulia. Kylä- Holmosen teos on laaja esitys näytelmien melkityksestä suomalaisessa koilakulttuulissa aina 1970-luvulta nykypäivään. Ohjeistusta näytelmäkäytökseen ja asennoitumisesta kehätuomaleita kohtaan. Mainio kilja maallikoiden halhakäsityksistä ja niiden takana olevista todellisista talinoista.

Sit ois VEPE-väellä tää eepposs

Gunnal Golden: Mitt liv som U-båt elis Elämäni sukellusveneenä
Luåttalaine kultsikka ja vepeintoilija Gunnal Guntsi Golden kertoo, kui hänest tuli Suome ja Luatti aluevesil suuli uutisankka. Luultii sukellusveneeks ja vaiks mikskä vaik oli vaa vepeleenit menos ja Guntsi diggailee suklailuu yli kaiken. Mukana ennen julkaisematonta paljastusmatskuu.

Matkailijoille olis tää
Tsollo Olio: Lähe Tulkkusee
Monille tuttu Tsollo kuseksii pitki Tulkua. Mukana koskettavat novellit Tois puol koilapuistoo, Sua lynkyttäisin vielkii ja Äl ny mulle ala!
Loppukanoottina hiano teksti Jyväskylä miälessäin.


Täs ois ny tää meitsien TOP seiska tälle vuodelle, valmaan ni nää o sit juhannuksen jälkeen alekolis puolee hintaa. Ehkä venaat sinne. Saat kato enämpi makkalaa jouluks.
Sitä ootellessa
Tee Taimikinkku Minellin ja Mutsi2 kommenttia: