torstai 3. joulukuuta 2015

Koulujutskii ja hommeleit

Tserden herdet vaa teilleki!

Moon joskus kelattu muden kans ku äippä o semmoi maikka, et mite se jaksaa.
Ensi se reenaa meitsei.. ohjastaa ja neuvoo ja on kliffa ku tehään buenosti hommat. Antaa namiskuukkelia ja herkkuu ku vedetää iha kybällä jossai kehäs ympyrää äly ämpäris ja annetaa jonku muidun tai paappelin tsiigaa hamput ja kutkutella kyljet ja klabbit.

Sit se tulee ja halii ja pusii ja on himmeen glaidu, jos saadaa joku ihmeen ERI tai sit stondaillaa jonku lapun eessä siel kehässä. Puhumattakaa jos saadaa joku prenikka tai bokaali, sit tulee jo sisukkaa himas jälkkäriks.

Eikäkö, toi äippä diggailee meist iha kreisinä, vaiks meitsit ei ikunas olis eees missää reeneis tai jossai ihme näytelmis käytykää tai oltais jotai kaverikoissui tai rallitokoreenareit nähtykää. Katos ku me ollaa sille kliffoi ja glaidui mimmei. Me diggaillaan mein ihmisii ihan uberisti, ne on kato meitsien tärkeimmät tyyppikset.

Nii...asiaan, sano. Se äippä ja maikkahommelijutska. Ni se menee sinne duunii melkees joka päivä...ku ei se enää pydee tekee koko viikkoo, ku oli joku juttu..emmä aina tsennaa kaikkee..

Nii, ni ne skloddit ja mimmit joita se siel treenaa, olee sillee kunnolla ja oppii kaikkee hianoo, paljo vaikeempaa ku rallitoko tai kaverikoissuilu, ni ei ne hiffaa kui paljo jutskahommeleit se niiden eteen tekee. Sit ne yrpot vaa huutelee ja hilluu ja riehuu siel luokassa, ja sit äippä on surumieli.

Mä hiffaan et mä Hemppa tartten hillukohtaukseen ja riahumissekoiluun napakan niskatakamusotteen aina välillä, koska tuhma. Mut äippä ei voikaan ihan samal viisii ohjastaa niit oppilaita. Sit ne haistattelee sille, joskus iha kirjaimellisesti. No, kyl meitsiki tuhauttaa joskus fiisut, mut emmä ikin dumarin naamalle näytelmissä. Nää piereskelee luokassa iha vapautuneesti, nii et sinne meinaa herkempi pyärtyy. J O K U roti!

Jos ne tyyppikset ei ala siel koulus käyttäytyy paremmin, ni mä lähen äipän kaveriks. Sit aina ku joku meinaa alkaa härdää, ni mä meen sen eteen tsittaa, et ei se pääse, vaan on iha pakko rapsuttaa mua, ekaks. JA välkällä meitsi o pihakyttis, joka menee pusuttelee kaikki, jotka meinaa ruveta flaidaa. Miettikääs, kui makee skole olis semmonen mesta, jossa olis koissui joka nurkalla. Kukaa ei kehtais hilluu, ku meitsei pitäs vaa rakastaa. Ja sit äippä olis ilonen, ja mä kans, ja mamma, koska lisää maggaraa.

Nii, et koulutus o hiano asia, sekä koissuil et ihmisille, kylä näi o!
Ja meitsihän voi aina lasettaa mykän hiihtiksen menee, ihan vaa siinä opetuksen lomassa, sillee niinku vaivihkaa, iha koulutusmielessä...
T: Hemppa ja Säde
Täs mamma Säde o skoles, mut se ei khyl fiisuttele lainkaan, evö!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti