torstai 19. marraskuuta 2015

Kultsujen vuosikello

Tsaukki!

Me kelattii muden kans, et kerta kaiken maailman konsulteilla sun muilla dirikoilla on oma vuosikello, ni me duunataan kultsikoille ihka oma sellane, voi sit tsiigaa, mitä kaikkee osuu vuoden mittaan eteen, et voi sillee niinko varautuu...
Ja näistähä ei piä hernehtiä, tis is hjuumoria ja pojat on poikia.

Syksy
Ihanan hellekesän jälkeen kultsu piristyy ja tiputtaa huokaisten kaikki karvansa. Suunnilleen äböut kerralla ja olohuoneen matolle. Käjet kyynerspäitä myöden ristissä toivot, että ne kasvais ees Messariin takas. Karvojen lisäks huusholli kuorruttuu hiekalla ja mudalla, eteisen tapettia pilkuttaa sievä raparoiske.
Immeinen ja koiruus on koristeltava illan pimeyteen killuvilla heijastimilla ja valovöillä, jotta näkyisivät muille kanssakulkijoille.
Madota, jos madottaa. Menkää mettälle, jos käytte. Kaiken maaliman reenit alkaa aina syksyllä, valitkaa sopivin ja vähiten hermoja raastava...
Varustaudu tuleviin liukkaisiin nastakengillä ja jääkiakkosyndeillä, selviät vähimmillä vaurioilla, ehkäs ja meibii.

Talvi
Lumilumilumilumilumi......ja koissulit sekoo. Kyntää naamallaan hangessa, pyörii ja hyörii, maistelee ja haistelee. Sä tuuletat, toivoen et se rapa ja kura loppuis...toisaalla loppuu ja sitten taas ei...Just ku alat nauttia puhtaista koissukoista, saat alkaa pelätä joulupauketta, joka alkaa nykyään jo ittepäisyyspäivän jälkeen. Sit muistakaa jemmaa joldesuklaatit, kinkunrasvat ja alimpien oksien kuusenkoristeet, ettei tuu kiirehätäkäyntejä elliin jouluaattona. Varustaudu uuteenvuoteen kuin toiseen maailmansotaan: pimennysverhot, ulkonaliikkumiskielto ja rauhoittavat (sekä itelle että koissulle). Pidä peukkui, et taloyhtiön pikkujätkien paukkeet on loppu uudenvuoden päivään mennessä. Sit voi ehkä nauttii talvesta, ellei tuu ihan hermeettiset pakkaset ja dogei voi ulkottaa n. viistoist minaa kerrallaan, ettei tassat jäädy.

Kevät
Sit alkaa suulis brennaa ja snöget sulaa. Just ku diggailet alkavasta keväästä, hiffaat sen hermeettisen kuran ja sköndän määrän, sekä sessessä, että klabbien pohjassa. Voihan vitalis...!
Sitku vähä kuivaa ni koirulis kiipeilee seittemänsataa ja kakskyt kolme punkeroo, tai no ainskii kymmene. Ja lämpö herättää kaiken maailman täit sun muut härpäkkeet. Sit mutaa ja vanhaa ruohoo oo kiva maistella ja hirvee ripsakka o kintuilla, pyrstöyskä uikututtaa keskellä yötä.
Snögen alta voi hiffaa kaikkee raatoo ja sköggää, mitä o kliffaa maistella...

Kesä
Onneks kuivaa ja koht o kesis ja pääsee tsimmaa ja pöndelle ja skutsii. Ai nii ja sit tulee hotspotti, ku tsimmailee siel jorpakos ja helle hautoo, huh hellettä ja haarahiki heinäkuussa! Toiset vetäsee ihan törkeet hikikoomat ja kiältäytyy liikkumast metriikää hiksan aikaan. Illal voi sit kaivaa putskiin uuden viilennyskuopan, semmosen pauttiarallaa kaks kertaa kaks meetriä.
Ja sit ku tsimmaat hulluna, ni punkeromyrkyt heikkenee ja sit on taas viissataa punkkia otassa, tai ainsskii seittemä.

Khyl o kliffaa, Suami ja sen seittemän vuodeaikaa...kattokaas ku jussinaki voi tulla snögee...ainskii joskus ja joulukuussaki.
Näilä mennään!
Son moro t: Hemppa ja Säde

1 kommentti: