perjantai 20. marraskuuta 2015

Kultsujen kirjakerhosta, päivää!

Terpsahdus!

Nyt ku joulu lähestyy kovaa vauhtia, ni me ollaan mamman kans perustettu SKKK.
Son Stadin kultsujen ihkaoma kirjakerho. Täst voitte valita mummulle ja kummille ja paapalle ja naapurin tädille suosikkiromskut ja tietokirjat, silvuplee vaa.

Mein oma suosikki o tiety toi

Hempan ja Säteen koiramaisimmat runomme
Kirja esittelee suurudenhulluja ja vinksahtaneita koirarunoilijoita kautta aikain. Jos nää ei muuta pidennä, ni uniaikaa. Lekendaarinen Rekku Reino, P.Ehmolelu ja Samojedi Harmaaparta esittelevät häntiä pieksettäviä poljentojaan.

Hymyilevä kultsu

Ken yhtä kultsua rakastaa, se kaikkia rakastaapi.
Ken kultsun eteiseen unohtaa, ilman kenkiä olla saapi.

Ken kultsun kanssa on onnellinen, se tahtois onnehen jokaisen
ja kertoo, kertoo ja kertoo vaan oman kultsunsa toimista.

Oi, ootteko koskaan te painaneet pään pehmeää turkkia vasten.
ja nostaneet siitä sen pikaiseen kun kuolattu poski on lasten.

Ja ootteko menneet te milloinkaan te aamulla järven rantaan,
kun kultsu on noussut jo vuoteeltaan ja painellut pyörimään santaan.
Se ravistaa hiekat sun silmilles ja sokaistaa sut ihan täysin
Sit kaataa sut tyynehen järvehen istuu siinä kuin lempeys säysein.
Sitä tunnetta unhota et. R. Reino

Sit ois hieman jännitystä

Heikki Kultainen: Ei ole luuta antaa
Hyytävä rilleri kadonneista maggaroista ja rullaluista. Ahnaat rescue-koirat ryöväävät dentastixit kultsupentujen suista. Pentutehtailu tekee tuloaan ja trimmaajat vievät karvatkin pöksyistä. Hätiin tulee maakunnista palannut kultsuagentti Bond, joka pistää konnat kuriin ja palauttaa dentastixit pentuloitten suihin.

Hieman mielipiteitä jakava on tämä

Kasperi Hotanen: Pyllynreikä
Kaverikoira Eino liittyy rallytokoryhmään, toivoen sen vievän ajatukset pois jatkuvasta kihnuttamisen tarpeesta. Pyllynreikää kutkuttaa aivan holtittomasti ja jotain olisi keksittävä. Toisin käy.Vaikuttava teos on järkyttävän hauska ja kipeän traaginen tarina pyllynreiän anatomiasta; siitä, mitä emme kenties tee, mutta jota alati suunnittelemme.

Tätä seuraavaa me suositellaan ihan joka kultsulle, mieli avartuu ja sä hiffaat sun ihmistäs taas paljon paremmin, oot sille rennon kuuli, etkä ragee koko ajan sille.

Ihminen - suuri mysteeri
Käsikirja jokaisen kultsun kotiin. Näin kasvatat isäntäsi, seuraamisen alkeet. Miten ehdollistan emännän jääkaapille?  Seikkaperäiset, kuvitetut ohjeet joka tilanteeseen. Lisänä online-tuki hätätilanteita varten.

Näytelmäväelle

Marsa Kylä- Holmonen: Tuomareiden valtakunta
Koiraväki on aina harrastanut monimuotoista näytelmäkulttuuria. Kylä- Holmosen teos on laaja esitys näytelmien merkityksestä suomalaisessa koirakulttuurissa aina 1970-luvulta nykypäivään. Ohjeistusta näytelmäkäytökseen ja asennoitumisesta kehätuomareita kohtaan. Mainio kirja maallikoiden harhakäsityksistä ja niiden takana olevista todellisista tarinoista.

Sit ois VEPE-väellä tää eepposs

Gunnar Golden: Mitt liv som U-båt elis Elämäni sukellusveneenä
Ruåttalaine kultsikka ja vepeintoilija Gunnar Guntsi Golden kertoo, kui hänest tuli Suome ja Ruatti aluevesil suuri uutisankka. Luultii sukellusveneeks ja vaiks mikskä vaik oli vaa vepereenit menos ja Guntsi diggailee suklailuu yli kaiken. Mukana ennen julkaisematonta paljastusmatskuu.

Matkailijoille olis tää
Tsorro Olio: Lähe Turkkusee
Monille tuttu Tsorro kuseksii pitki Turkua. Mukana koskettavat novellit Tois puol koirapuistoo, Sua rynkyttäisin vielkii ja Äl ny mulle ala!
Loppukanoottina hiano teksti Jyväskylä miälessäin.


Täs ois ny tää meitsien TOP seiska tälle vuodelle, varmaan ni nää o sit joulun jälkeen alekoris puolee hintaa. Ehkä venaat sinne. Saat kato enämpi lördarii jouluks.
Joulua ootellessa Hemppa ja Säde


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti