torstai 1. lokakuuta 2015

uutismaailman ytimestä

Shuhäädä sanos syyrialainen!
Eikäkö me täs muden kans kelattii näit viime päivien uutisii. Aika sukasti o menny osalla, vai mitä ite   tuumaat?

Hirveesti o kaike maailma panderollei ja huutomöykkää...me on päättetty ryhtyy tutkiviks shuurnalisteiks ja selvittää tääki jutska iha suaralta kädeltä. Kato ei se oo meiltä pois ja samaan konkurssiin menee...

Ai nii...se asia...
Nii-i. Ku me ei mamman kans olla turhan tarkkoi tost ruakapuolest. Syyää, mitä saadaan ja loput pakettiin. Hyh ku oli hyvää ja sillee. Kaikki kelpaa. Raadot, pasanderi ja sit ihan keposeen keskikylmä lördari. Ilman sitä mollaan iha surusilmii ja tää sydeemi on ihan arssundeeroksesta. Se on syy lähteä panderollien kera keskustaan huutelemaan missä on oikeus, missä vääryys.

Mutku.
Nii. Mutku.
Me vedetää puurojämät, viiko vanhat lihapullat, iskän lihikset, maggaraa, kinkuu, juustoo, hernarii, riisii, pottuu, jugurttii, kaniksii kuorilla ja ilman. Kolmen kuukauden kehitteillä ollut kaninraato, juu, kevyesti menee. Eikä vinetä. Ei sitte yhtää. Iha sutena vedetää kaikki, mitä naamari eteen lyödään. Paitti joku antibitiootti. Tai matolääke. Ne me osataan kirunkitohtorin lailla kaivaa jopa maksapasteijan tai margariinimöykyn sisältä kyökin plaattialle. Vaatii hanhenmaksapalleroit, et menee kitusiin. Ja vetoomuksen.

Me ny ihan varovaisen kevyesti tässä kelataan, et ku ny kuiteski tämmöses paremminvointivaltios budjaillaa, ni voisko ihan jokasel ihmiselläki olla asiat yhtä huipusti ku meikillä. Ihmisparentsit iha parasta A-ryhmää, lähes joka suhteessa ja palvelut parhautta.

Sit ku tullaan tuolt maailman syrjältä, surkeemmalta laidalta, kaiken maailman ammunnoista ja surun keskeltä, ni eikäkö ekaks kandee käydä kiukuttelee riisistä ja soosista.
Mein ihmisäippä o maikka ja sen oppilaat skruudaa joka ikinen daageni sitä skolesafkaa, eikä ne vinetä juur lainkaa, ku niillo nälkä.
Toisaalt vois khyl mennä paikallisee kepappiluolaa hakee ekstrakepapit mätöillä, jos ei diggaile meiä safkoista.

Ihmisäippä budjas skidinä jossai himmees Jerusalemissa. Ei ollu salmiakkii, eikä ruisleipää, lihapullii ja voin kertoo, lördariki maistu iha kummalta. Ei se äippä silti vinenny. Sen äippä teki himas lihapulliii ja muusii ja se opetteli skruudaa kaiken maailman oliivit ja hummukset, et shukran vaa habibit teilleki. Ja bueno tuli. Ja diggailee hummusta vieläki.
Meitsi khyl ei, ku joku outo sivumaku siin o.
Ku sille tuli himmee koti-ikävä ni mummo lähetti sille salmiakkii, sit se oli iha häpi taas.

Nii. Se pointti.
Ni ku sil turvapaikkajengillä o hirvee hätä ja koti-ikävä, ni voisha niille antaa kattiloita ja mausteita ja  joku kotsanluokka, ja sanoo, et tehkää safkaa. Kato hyvä ruoka, parempi mieli. Koiraki sen tietää.

Ny meikät lähtee khyl nuQ. On tää päivänpolttavuus nii raskasta. Terse sano Säde ja Helmi

2 kommenttia:

  1. Mullo iha sama maku ku tein. Jenni lempiruaka o ain ollu kaikemaailma puurot. Ei jää mulle, ei.

    Mää e kyl kehtaisis valitta murkinast jos olisi pyssypauket paennu. Täällo nii siistii tääl Suames. Jennii sapetta iha tosissas, ku se lempiruaka o mollattu. Mämmist se voiski olla samaa mieltä.

    VastaaPoista
  2. Mämmi on meiän hummus, vähä vaa tummempaa tavaraa. Puurost ei saa marista, siit lspsetki tykkää, ja Jenni, Tsorro ja me

    VastaaPoista