keskiviikko 2. tammikuuta 2019

Kinkun kirjoituksia: Uuden vuoden lupauksia

Terve taas vrendit!
Ja kiva oli kuulla, et jollain oli kerenny tulla jo ikävä meikämandoliinin hömppäjuttui...

Oon ollu näjetsen ja nimittäin ansaitulla joululomalla ja nyt jaksan taasen kirjoitella, koska loma loppuu!

Ihmiset aina lupaa uuden vuoden kunniaks kaiken sorttista: ne lupaa syödä vähemmän ja juoda enemmän vettä, käydä juoksemassa kieli vyön alla pusikoissa ja uiskennella jääpalasten seassa.

N O H ! Emmäkää aijo toiseks jäädä ja lupaan minäkin sittennii kaikensorttista. Katotaa sit vuoden päästä, et miten meni, noi niinku omasta mielestä. Ja ehkä mamman.

Minä, Taimikinkkunen Helmintytär Minellin lupaan vuodelle 2019, että:

Korvani eivät ole enää koristeena. Eteski ku huudellaan syömään, ulos, makkaraa tai sipsuloita.
Iha varppisti nii.

Matkustan tunnollisesti takapaksissa, varsiski jos sinne on asennettu talvella lämppäri, kesällä tuuletin, pehmotyynyt ja höyhenpatjat sekä erikoisvarusteena rentoutusmusiikkia koirille.

En kieri enää mätäsienissä. Ainakaan kolmea kertaa enempää yhden mettälenkin aikana. Vannon.

En kerjää. Annan kattokaas Usvan hoitaa sen homman ja istuksin siinä vieressä aivan viattomana. Säälistä saan sitte herkkuja, ja Usva komennot kerjuusta. Silleesti Helmiäippäkin tekee. Antaa Säteen kerjätä ja odottaa vieressä nöyränä armonpaloja. Aijettä son viksu otus!

En leiki enää heinikossa kärmeksillä. Viime kesänä meinas mamma saada syränvian, ko näki, mitä kepakkoa mä pellolla sohin. Eihän sollu laisinkaan mikään kepakko, ku kyykärmes, hyi hittonen!

En pölli enää veskipaprurullia pikkuvessasta. Siirryn suoraan talouspaperirulliin keittiöstä. Niillä saa aikaan enemmän äksönii ihmisporukoissa. Vasitenki, ku vetää rulla hampaissa rallia ympäri keittiöö ja olkkarii...

Lupaan olla elämöimättä ja möykkäämättä pihalla ja parvekkeella. Paitsi Helmiäipän kanssa. Ja jos nään oravan tai rusakon. Tai hirven, peuran tahi kaniinin. Tai paloauton tai lumiukon. Tai minkä vaan tuulessa lentelevän. Tai ilmassa.

Tämmösii täl kertaa ja loput sitte kohtapuoliin taas.
Mieti sääki, mitä lupauksii voisit tehdä vuodelle 2019.
Rakkaudella TaimiKinkku Minellin






1 kommentti: