torstai 24. syyskuuta 2015

Korkeajännitystä koirille

Heips!

Viime aikoin ku on nää jutut kulkenu hieman tuol vesirajan alla, ni täss o teille kulttuuripläjäys, koissujen ihkaoma kirjallisuusnurkka. Me ollaan muden kaa sivistyneit tyyppei, ei näit blogei voi miten vaa kirjotella ja sinne päi, nih! Lukekaa ja tuntekaa, vavisten.

Sinuhe Egyptinkoira
Koirakirjallisuuden mahtipläjäys.
Sinuhe löytyy pentuna hyljättynä pärekorist. Hänet kasvattaa köyhä pullonkeräilijä Pertsa vaimoineen. Valheellisesti Sinuhen kerrotaan olevan suomenpystykorva, vaikka onkin oikeasti harvinaisempaa rotua. Sinuhesta kasvaa kelpo metsäkoira, vaik kaipuu on aina suurempiin tekoihin.

Lopulta Sinuhe karkaa maailmalle, metsiin, soille ja suureen cityyn. Koti-ikävä on kova. Sinuhe palaa ja rakastuu palavasti naapurin Jorman jööttiin. Viekas jöötti vie Sinuhen maat ja mannut, Pertsan pullokokoelman ja Alma-rouvan kattilat. Onnettoman rakkauden runtelema Sinuhe pakenee vuorille ja viettää vanhuutensa erakkona.

Humiseva haisu
Katja ja Kalevi ovat tunteneet toisensa jo pennusta. Katja on aina Kalevia rakastanut, vaikka tällä onkin laktoosi-intoleranssi, keliakia ja kana-allergia. Kalevi ei ole mikään komea poika ja haiseekin pahalle. Katjan viettelee viekkaasti naapurin Erkki, jolla on tuuhea turkki eikä minkäänlaisia ruoka-aineallergioita. Alkuinnostuksen laannuttua Katja haluaisi palata Kalevin haisevaan kainaloon, mutta tämä hylkää Katjan. Suruissaan Katja karkaa nummille, eikä koskaan palaa. Kalevi kulkee yössä, kuono kohti kuuta ulvoen ja päästellen nummilla sielua vavahduttavia kaasupäästöjä lopun elämäänsä.

Koiraradan käsikirja corgeille
Lyhyenlännästä olemuksestaan huolimatta corgeilla on aina ollut salainen halu päästä koiraradoille viillettämään, tuntemaan tuuli kuonossaan ja vauhti varpaissaan. Tämä opus valottaa corgit juoksun saloihin ja sudenkuoppiin. Kirja antaa käytännön vinkkejä, mihin nimenomaan corgin kannattaa kiinnittää huomiota koiraradalle päästyä. Mukana muutama sankaritarina radalle päässeistä corgeista.

Kumisetä
Kirja sopii kaikille kumileluista pitäville koirille. Syväluotaavat ohjeet kumisetien, -kanojen ja kaikenmuotoisten leluotusten pureksimiseen löydät tästä kaunokirjallisesta tuotoksesta. Vihjeitä myös siihen, mitä ihmistaloudessa ei kannata pureksia, jotta välttyy suuremmilta sanktioilta. Sisältää heittelytekniikoita. Edistyneemmille Kumisetä II-IV. Ei perheen pennuille.

Kana Sutra
Aikuiselle koiralle suunnattu opas kanalelujen inhimilliseen kohteluun. Mistä paras ote, jotta kanalelu kovin vinkuu, suolistaminen helpoiten onnistuu ja kanasta jää vain nokka jäljelle. Myös kehonkäytön kuvallinen ohjeistus mukana. Näin lepäät kanan päällä ja saat siitä eniten irti. Käpälien käyttö kanalelun tyhjennyksen tukena. Nautinnollinen matka kanalelujen maailmaan.

Et tämmöst tänää. Huumori o vaikee laji. Siks kulttuurii. Lue ja viisastu T Hemppa ja Säde


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti