torstai 20. marraskuuta 2014

Kymmenen kultaista käskyä

Jos sulla on kultsu tai aiot sellaisen hankkia, lue ensin Säteen ja Helmin skrivaamat kultsukäskyt!

1. Minä olen kultsu, sinun kultsusi. Älä pidä muita kultsuja, paitti jos ne budjaa meillä, on meikän frendei tai muute vaa diggailen niistä. Khyl muutki rodut oikeestaa käy, nii ja lajitki. Kyl kultsun sydämeen mahtuu kaik koirat ja kissat ja kanit ja lapset ja mummot, ja kummit ja kaimatki. Ja naapurin täti.

2. Kunnioita  kultsuasi varsinki jos se kunnioittaa sua. Pidä sitä hyvänä ja rapsuta  ja hoida ja ota syliin ja rakasta. Anna sen ratsata sun jääkaappis ja pyykkikorin sisältö ja kenkähylly ja namikaappi. Ja taskut.

3. Älä turhaan lausu kultsusi lempiherkun nimeä, ellet tod. aio sitä sille antaa. Olipa se sitten lördari, jauheliha, lihapulla, juusto, dentastix tai possunkorva. Tai ihan mozzarellapallero. Vältyt monelta kuolajojoliukastumiselta.

4. Ulkoiluta kultsuasi säännölleen, vie mettälenkille ja tsimmaa ja visko dummya ja tseboja ja boltsii. Anna sen dallaila skutsiss ja pellolla ja jahtaa rusakkoi ja fasaanei. Kultsua ei o tehty vaa remmilenkkei varten.

5. Pidä kultsu puhtaana ja terveenä. Klippaa kynnet ja borstaa turkki. Vaikkei se aina diggais. Vie lekuriin ku pitää. Äläkä syötä sitä liikaa ettei siit tuu armoton fläsä, joka vyöryy läähättäen eteenpäin ja on aina joku mesta klesana. Se on sporttinen otus.

6. Älä paa dörtsii poseen ja jätä kultsuu sen taakse, yksin pitkiksi ajoiksi. Se tuunaa soffan, lukee lehtes, käyttää kyniäs uusiin tarkoituksiin ja lannoittaa sun lattias, ehkä ja meibii. Voi muotoilla listat, uusia tapetit ja maalipinnat sekä lattiamateriaalit tarvittaessa. Ole onnellinen, kultsusta on moneksi. Se o varsinaine remppareiska.

7. Anna kultsun rauhas sniffaa aamu- päivä- ja iltameilit sekä lähettää viestei frendeille. Anna sille koirafrendei, sillä kultsu on laumaeläin ja viihtyy muiden elukoiden kanssa. Skaffaa sille himaan lajitoveri. Tai viisi.

8. Tsennaa et se skidi söpö pulleropallero o eläin. Mieti, mist aiot skidin skaffaa, et himaan tulee terve ja ilonen kultsu. Muista, et siit tulee iso koissu, joka tarvii treenii ja aivotöitä. Ku on kliffaa ni kultsu hiffaa. Viel paremmin, jos saa kans lihapullan.

9. Ku kultsu alkaa olla gamla, ni anna goisaa niin pitkään ku haluun, vie lyhyille lenkeille ja herkuta rauhassa. Rapsuta ja rupsuta, magan alta ja ööran takaa. Siit se diggaa.

10. Sit ku kultsu on liia gamla tai klesa tai molempii, ni vie se lekuriin ja hoida. Jos ei voi hoitaa, ni anna sen goisaa vaa pitkää unta, ei tarvii herää enää. Kultsun paras frendi päästää kultsun menee. Sit se saa kirmaa kanipelloilla ihan täpöllä. Korvat lepattaen.

Nih! T Helmi ja Säde

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti