perjantai 14. marraskuuta 2014

Koiranomistajien arkkityypit

Jeppistä jeps ja sillee!

Tänään mä tsennasin skrivaa ku moon kelannu erilaisii koiratyyppei ja niitten ihmisii. Ku ollaan dallaamas mamman kanssa ni aina me törmätään kaikensortin jengii. Täs ois neljä eri koissujen arkkityyppiä. Tsennatsä ittes vai ootkos joku kombo? Testii ei ny oo, ku en osaa duunaa.

Tottisäijä
Tottisäijällä ( voi olla myös muidu) on yleensä ehkä meibii rotikka, sakemanni, voi olla belkkari myäski. Mitä stydimpi sen parempi. Tottisäijän koira goisaa häkissä tai tarhas. Se on hajuton, mauton ja väritön. EI vedä, kerjää, istu sohvalla (missään nimessä!) eikä tee mtn mikä äijää (tai muiduu) ärsyttää. Jos tulee lenkil vastaa, ei saa ees kuikuilla sivulle. Käy tottis-treeneis. Saa makupaloi vaa ku tekee superisti. Tottelee omistajaa vasemman varpaankynnen asennosta. Tunnistaa vasemman varpaankynnen asennon silmäluomen asennosta. Oikee koulutus on aloitettu kohdussa, koira toimii ajatuksella, joka on siihen istutettu yhdynnässä. Amen.

Fifi- täti
Fifi tädillä voi olla mikä vaan taskukokoinen koira, jolla on helevatan terävät hampaat ja kimeä ääni. Fifi- täti voi olla muidu tai giltsi tai kundi tai äijä, ikähaitari 15- 60- ja kuoleman väliltä. Yleensä Fifin koissukka mahtuu isompaan teekuppiin tai mamman/papin kassiin. Sillon myös usein jotai vaatteit päällä, ja rusettei, olipa koissu giltsi tai kundi. Yleensä ottaen ehkä meibii niit koissui hatuttaa niin pirkuleesti ne mammat ja papat et ne siks ärjyy ja kiljuu. Jos ne tulee vastaan, ni Fifi- täti nostaa koissun kainaloon ja sielt se pitää ihan helevatanmoisen kiljuntakonsertin. Himassa Fifi- tädin koissu saa tiätty hanhenmaksapalleroit ja vissyy. Siks närästää ja hatuttaa.

Näyttelynörtti
Näyttelynörtti venaa sekkarin kans, milloin Koiramme-lehti tippuu postilootaan. se alleviivaa siält kaikki, ihan kaikki näyttelyt ja alkaa spekuloida, kelle dumarille vois sessen viedä, et sais ROPit ja SA:t ja semmoset kaikki, niih. Se pitää taskussa minitrimmerii, et voi ojentaa korvakarvat vaik kesken lenkkii...Kynnet pidetään superlyhyinä, superöljyt vedetään naamariin 24/7 ja vaik unest ku nörde karjasee: SEISO! ni sesse on häntä ojossa. Kehäjuoksuu reenataan urakal ja näyttelyremelii pidetää tyyny al ihan vaa et muistettais. Kaapis o föönit ja pyyhkeet ja geelit ja suihkeet et koira ois tosi glamoröösi just eikä melkeen. Jos jtn nekatiivist pitäs hakee, ni näyttelynörtin koissukka voi käydä p'skaojassa pyörimässä 5h ennen sitä tärkeint päivää. Sit o elämä pilalla. Ja tuomari o ihan takamuksest. Sit mennää mätsärii ja imuroidaa sielt kaikki palkinnot, jos ei muuta.

Normisetti
Normisetti o kaikki rodut,ja seropit, peiffil tai ilman. Niitten ihmiset on suht normijärjel varustettui. Koissut saa hyvä kotikasvatukse, lördarii ja juustoo myäs. Saa goisaa sohval ja vieres, piereskelläki voi. Silmil saa kattella ja kerjätä nii paljon ku kehtaa. Ulkona ku ollaan ni saa haistella postit ja ihmetellä ohi menevii. Tervehtiiki saa. Variaatioit on monii. Yks vetää, toinen ei. Yks haukkuu, toinen o hiljaa. Nääki reenaa, mut rennolla otteella. Jos ei diggaa, ni voi aina jättää väliin. Näyttelyiski käydää, ku keritää. Aina ollaa siistei ja nättei, mut ei mitää hikipäämeininkii. Jos ny vähä pyörii p*skaojas, ni sit vaa mennää kylpyy, sou not. Nää on myöski näit ihmisen kavereit.

Nii täs ny ois tämmösii. Ota rennosti, älä asenteella
En pure (ainakaan heti) T: Säde


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti