torstai 1. helmikuuta 2018

Kinkun kirjoituksia: Miten saan ystäviä, menestystä ja vaikutusvaltaa

Terve taas vrendit!

Viime aikoina olen enimmäkseen kaivautunut lumihankeen, tehnyt kenguruloikkia pitkin kinoksia ja ollut iloinen oma itseni. Sehän meinaa sitä, että korva lepattaen sohellan elämässä etiäpäin, siten että heikompaa hirvittää...tiätty!

Sitten taasen niittä uutisia:

Tänään pääsin pitkästä aikaa kyläilemään ihmismummukan, paappan, Helmiäipän ja mummuSäteen luona. Joteski tiäsin jo lähteissä, et ny mennään sukuloimaan, kerta piippasin menemään ja ihan koko matkan. Silleesti kon semmottiis vinkulelu...
Joku vois sanoo, et hiukka ärsyttävää,  mut meikämandoliinin mielest vaa herkkää ja joteski viehkoo.
Eikö?

Ihmismummulla oli synttärit, se täytti ainaski sataviis tai jtn...kerta en osaa viälkää laskee, mut haittakse. Vanha mikä vanha...vai mitä.

Meitsi sen sijaan on nuori ja eteski notkea ja tietän tasavarmana, miten saa ystäviä, menestystä ja vaikutusvaltaa. Tässä vinkit sulleki:

Ystäviä saa silleesti, et tunkee kuanonsa ihan ja joka paikkaan. No, ehkä ampparipesään ei kandee, mut noi muuten. Keinot on monet: Voi tunkee kuupan syykkyyn pöydän alta vaivihkaa, röyhkeesti sohvalla ja jos mahtollista ni voi myäs kiivetä soffapöydälle huomiot hakee.
Kaikki toimii, voin kertoo. Häntä heiluu ja herkkuja tulee. Kokeilkaa, jos ette usko.
Ihmispaappalta voi tosin saada hiukkasen kyseenalaist huamioo pureksimal peliohjainta, vaiks mtn semmosta meitsi ei tee enää lainkaan, enhän...

Molen myös menestynyt elämässä, jo melkeestään enemmin kun mummu ja äippä. Mut niin kuulkaas kuuluukin, sitton homma toiminut, kerta oon selkeesti virtaviivaisin koiruus täs mummun ja äipän linjassa siskolikkojen kera. Pitää vaan olla tarkkana, ku mummuSäde siirtyy vetskuihin reilun vuoden päästä, ettei kiri sittennii Taimikinkun ohitte. Helmiäipäst ei oo nii hualta, kerta se näyttää nelivuatiaana etelleenkin ihan vaavalta. Toisaalta mullon hyvät keenit, säilyn nuarekkaana vanhanaki, ehkäs ja meibii.

Vaikutusvallan saaminen näi nuarella iällä o joteski kahtalainen juttu: Esmes jos mullon lelu, nii sit ei  multa ota mummu eikäs äippä. Ihmismummu sen voi saada, jos antaa keksiä tilalle.
Tänään tais olla vaikutusvalta mummun käsis, kon pyys meikää istuu ja maate. Oli niin hyvät kalkkunaherkut, et oisin kieriny, leikkiny kuallutta ja ryöminy vaiks sohvalle, jos sois älynny pyytää. Kerta ei älynny, ni istuin ja menin maate sit vaa, On se niin vaikeet, kun noi inehmot ei aina hiffaa, mitä kaikkee me osataan. Mun Helmiäippä o niin hönö, et tekee ihan kaiken, mitä ihmismummu pyytää ja I L M A N herkkua. Onk se vähä tyhmä? Kysyn minä ja vastaan et vissiinki joo.

Mut reenaa sääki näit taitoi, ni pärjäät varppisti elämäs
Tee TaimiKinkku Minellin


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti