torstai 9. maaliskuuta 2017

Throwback Thursday: Kinkku ja histolian havinaa

Molo flendit!
Tiätteks, moon hiffannu yhtäkkiseltään, et oonkin justiin tietyn lotunen koilanpentu. Moon kultsumimmi ja meillon tiettyi koilamaisii elikoisii piilteitä. Meikämandoliinia kovasti kiinnosti ottaa selvää, et millasii me kultsikat ollaan oltu joskus histolian halmaina hetkinä ja tämmösii meikä löys. Nyt mä Taimikinkkulainen kellon teille stoolin kultsuista:

Olipas kellan yks vaali, semmonen pappalainen Enkuissa, siis tuolla Blittein saalilla. Sitä otti pattiin, ku sen piti suunnillee ite uiskennella pamauttamansa linnunläpäköt eli solsat jolpakosta. Se kelas et no voi hitsin pitsi! Täshä pitää jotain funtsaa, ettei joka kelta kintut kastu ku halutaan maistella louvan kanssa helkullista solsapaistia. Aina sen piti siel heinikos solkkii niit puskii ja sit sitä otti taas pattii.

Tää fabu oli yks semmonen looldi sielt Enkuist, semmone Sööl Tweedmouth, se o enkkuu ja meinaa niinku Kangassuuta...Ni ni tää Kangassuun pappa oli iha kyllästyny, ku kukaa koissu ei osannu tsimmaa niit solsia sille handuun. Se gubbe kelas valmaa yli 20 vuotta, et mite se sais semmosen dogin ku tekis nii. Sil laukal kelkes olla monta miäsplunssaa ja hilmumälät kenkät ennesku se sai kuulkaas hilveen aivopialun:

Kattokaas silloli semmone keltane noutaja ku Nous tai Nenukka niinku tuttavallisesti. Se födäs vast 1864, siitki o tooooosi pitkä aika, ei voi hiffaa. No tää papsu sit löys semmosen kliffan mimmin sille Nenulle pali vuotta myöhemmin, semmosen vesispanieliböönan. No, tää Nenukka ja Nättimys sai neljä skidii: Klookus, Esikko, Kevätesikko ja Ada.

JA ALVATKAAS, sitten niitä uutisia: nää skidit oliki tosi fiksui ja filmaattisii, ne osas tsimmaa ihan tautisen buenosti ja ne toi sille papalle niit solsii iha tost noi vaa. Ei talvinnu enää papsun kaivella  heinikos takapuoli pystys valpaat mälkinä ja sailastuu. Ja sit se oliki jo aika vanha papsu, ni se oli tosi häpi, ku ne koissut jeesas sitä.

Nii ja mikä onkaan tän talinan opetus ja syvin olemus: Nää Nenulin ja Nättimyksen skidit, nää kukkikset, ni ne o meiän kultsujen esimummoi- ja pappoi ja niiden skidit ja niiden skidien skidit ja nii eespäin....

Pitää kyl tolle Kangassuun papalle ja sen koissuille heilauttaa häntää ja lipastaa ihan helmeettinen ilmapusu jonneki sinne pilven leunalle, ku ilman sitä pappaa ja sen koissui ei meit kultsui olis ollenkaa. Ei niin minkää välisii, mallisii, muotosii eikä luontosii. Nyt meillon kultsui jotka noutaa, tsimmaa, jaagaa, ettii tyyppei metiköstä, sniffailee, hiffailee, goisaa soffalla ja heittää leijaa. Jotkut osaa jolaa, heittää yläfemmat, tehä temppui ja kleisibailaa. Yks valsinki on toosi taitava syömään vessapapelia, palketin leunaa, kynsiviiloja ja sohvatyynyjä. Esmes noin lyhyesti ilmaistuna.
Mä uskon valppisti, et Kangassuun pappa lakastaa jokaista kultsua, joka tääl pallon pääl tänä päivänä dallailee ja ilostuttaa jengii.

Etenkin mä luulen et se syvästi lakastais myäs meikäläistä, koska olenhan vallan ainutkeltainen, pelsoonallinen Taimikinkkunen
Telkkuja tee Taimikinkku Minellin
1 kommentti:

  1. voi Taimikinkku Minellin, olet kyllä keltonut ihanan stoolin kultsuista ja kun se vielä on tositalina.lisään kyllä tähän yhden tälkeän ominaisuuden ja se on tää keljääminen. se on palasta kultsuominaisuutta. se hella Kangassuu unohti valmaan sen, tai sit se piti sitä ihan pelusominaisuutena.mun mamma ainakin sanoo, että se on tälkeä ominausuus. ei ainakaan kuole nälkään. telveisin Nooa the keljäläinen.

    VastaaPoista