torstai 23. maaliskuuta 2017

Kinkun kiljoituksia: Taimin käskyt

Telve taas kaikki lakkaat lukijat!
Tänä keväänä mä ajattelin kiljoittaa suulessa viisaudessani teille muutamat ohjeistukset, jos meinaatte noin niinkus ottaa koilan ja eteski kultsun elis kultsikan elikkäs kultaisennoutajan.
Lukekaa kuulkaas talkkaan ja hualella, ettei tuu tehtyä sen suulempia vilheitä koilan valinnassa.

1. Minä olen kultsu, sinun kultsusi. Älä pidä muita kultsuja, paitti jos neki asuu teillä, on teikän flendei tai muuten vaa tykkäätte niistä. Khyl muutki lodut oikeestaa käy, nii ja lajitki. Kultsun sydämeen mahtuu kyllä ihan kaikki koilat ja kissat ja kanit ja lapset ja mummot, ja kummit ja kaimatki. Ja naapulin täti.

2. Kunnioita  kultsuasi valsinki jos se kunnioittaa sua. Pidä sitä hyvänä ja lapsuta ja hoida ja ota syliin ja lakasta ihan hilveesti. Anna sen talkistaa sun jääkaappis ja pyykkikolin sisältö ja kenkähylly ja namikaappi. Ja taskut.

3. Älä tulhaan lausu kultsusi lempihelkun nimeä, ellet tod. aio sitä sille antaa. Olipa se sitten makkala, jauheliha, lihapulla, juusto, dentastix tai possunkolva. Tai ihan vaan mozzalellapallelo. Vältyt monelta kuolajojoliukastumiselta.

4. Ulkoiluta kultsuasi säännölleen, vie mettälenkille ja uimaan ja visko dummya ja keppei ja palloi. Anna sen juosta metikössä ja pellolla ja jahtaa lusakkoi ja fasaanei. Kultsua ei o tehty vaa lemmilenkkei valten. Vaiks khyl seki pitää opetella...

5. Pidä kultsu puhtaana ja telveenä. Leikkaa kynnet ja haljaa tulkki. Pese ja siisti kolvat ja tlimmaa välillä, ettei se oo hilvee kalvatulsokki. Vaikkei se aina tykkäiskään. Silti pitää. Vie eläinlääkäliin ku täytyy. Äläkä syötä sitä liikaa ettei siit tuu hilvee pullelo, joka vyölyy läähättäen eteenpäin ja on aina joku mesta klesana. Se on kuulkaas spolttinen otus.

6. Älä laita ovee kiinni ja jätä kultsuu sen taakse yksin, valsinkaan pitkiksi ajoiksi. Se tuunaa soffan, lukee lehtes ja käyttää sun kyniäs ihan uusiin talkoituksiin. Kultsu osaa myös muotoilla listat, uusia tapetit ja maalipinnat sekä lattiamateliaalit talvittaessa. On todistettu. Ole onnellinen, kultsusta on moneksi. Se o valsinaine lemonttileiska.

7. Anna kultsun lauhas haistella aamu- päivä- ja iltameilit sekä lähettää viestei flendeille. Anna sille koilakamu, sillä kultsu on laumaeläin ja viihtyy muiden elukoiden kanssa. Hanki sille himaan lajitoveli. Tai viis.

8. Muista et se skidi söpö pullelopallelopentu o eläin. Mieti, mist aiot pennun hankkii, et himaan tulee telve ja ilonen kultsu. Muista, et siit tulee iso koissu, joka tarvii tleenii ja aivotöitä. Ku on kliffaa ni kultsu hiffaa. Viel palemmin, jos saa kans lihapullan.

9. Kun kultsu alkaa olla vanha, ni anna nukkuu niin pitkään ku haluu, vie lyhyille lenkeille ja lapsuta ja lupsuta, eteski masun alta ja kolvan takaa. Siitä se tykkää. Muista helkut!

10. Sit ku kultsu on liia vanha tai sailas tai molempii, ni vie se lekuliin ja hoida. Jos ei voi hoitaa, ni anna sen nukkuu vaa pitkää unta, ei tarvii helää enää. Kultsun palas flendi päästää kultsun menee. Sit se saa kilmata kanipelloilla ihan täpöllä. Kolvat lepattaen.

Tämmösii tänään tee Taimikinkku Minellin

PS. Ja jos joskus ihan vahingossa kultsu käy kulaojassa aamupesulla, ni ei talttee hilveesti posmottaa sille, kelta se vaan toteuttaa itteään lodunomaisesti. Kelta...


2 kommenttia:

  1. "Tätä määkin oon aina sanonu vaikka en mitään oo puhunu, eli yhryn täyrellisesti sunkin käskyihis, terveisin Jymy-Jami Sulonpoika Myttynen-Kukkaro, berni."

    VastaaPoista
  2. Hienoo ku ollaan koissut samaa mieltä, lodusta liippumatta❤

    VastaaPoista