torstai 23. helmikuuta 2017

Kinkun kiljoituksia: Munat sentäs!

Telve taas kaikille kaiffaleille!

Meikis on viime aikoina kunnostautunu vaiks millä saloilla, ja vissiin kukkuloilla.
Ainaski soffajuoksun on meikämandoliini silleesti masteloinu, ettette oo ikuna nähneet.
Nykyään ku vetäsen iltahipulit, ni tää kakskyet kiloa kultaista iloa vetäsee hilveet lassevileenit ensteks soffalle, siittä sitte nii nojiksen selkänojalle Usva-systelin päältä, siittä jalkalahin kautta takas soffalle ja keittiön kautta sama lundi uudelleen.
Tossa hiljattain vetelin sitä lundii nii villikkona et loppuviimetteks istuin sitte siihen soffalle ja kuulkaas, vauhdissa luiskautin ihan pisulit siihen. Ihan valmana vahinkossa, kelta oon jo sisäsiisti ja ainaski melkeen.

Hilvee huuto ja posmotus siittähän sitte seulas. Hellanjestas sentäs ja jumankautajuunääspäivää, pikkukoila kun pienet pisulit päästää, ni heti ollaan sanomassa. En ymmällä ja vallan pahastun, ettäs tiijätte.

Sitten niitä uutisia:
Meikä ku on ton pelheen mielestä melkonen liiviömaisteli (en yhtään taaskaan ymmällä ja miksimuka?)
ni ne keksii mulle kaikkee tekemistä, vähävälii ja ihakokoajan.

Yks uus lemppalihallastus on tommosten munakennojen lepiminen ja sieltä löytyvien helkkujen metskaaminen elis metsästys. Ihan luvan kanssa oon saanu munakennosia jälskättäväks aikas usein. Yhtään en tiiä miks, mutta kivaa on.

No, kummiski. Sitte nii ykski päivä oli mamma jättäny semmoi munakennon keskelle luakapöytää ja ihan valppisti meikälle. Noh, kelta oon jo viksu ja vilmaattinen koilanpentu, ni läppäsin etutassat siihen pöydänleunaan ja nappasin naskaleilla siittä kennosta kii.

Oli siellä melko elikoisia helkkuja sillä keltaa. Semmosii valkosii ja sisältä melkos löllelöitä palleloita. Minä viksuna likkana pyöläytin palloset plaattialle, osa tais khyl jo plätsähtää siin ilmalennon aikana,  ja vein munakennosen sinne olkkalin puolelle jälskääntymään.
Siellä sitten ku kaikessa lauhassa sitä jälskään ni eikös ala taas hilvee huuto siellä keittiössä!

Taimisitä ja Kinkku taas tätä ja hilvee munakokkeli pitkin poikin plaattiaa...
Mitämitä, minä vaan kysyn ja vastaan! Mitäs annatte niitä munakennosia meikälle pultavaks, jos niitä ei kelta sitte kummiskaan saa sieltä pöydältä ottaa.
Mistä minä, kiltti ja vallankin viaton koilanpentu saatan tiätää, millons sen munakennon saapi ottaa ja milloin eipi.
Koittakaas ny päättää ja opetelkaa kasvattamaan koilia kunnolla
telveisin Taimikinkku Minellin
PS tässä mun hieno peläpuali teille nähtäväks2 kommenttia:

  1. "Moro, Jymy-Jami täällä, taas naureskelen sun omaisten hämmingille, en sulle tiätenkään. On sulla messevä toi lepoasento! Aloin ihan vakituisesti seuraan sun touhujas."

    VastaaPoista