torstai 6. lokakuuta 2016

Kinkun kiljoituktia

Heippa flendit!
Aatteelin eka et pität valmaa tanoo molo tai tau tai taukki, mutkun ei oo viel meikäl kaikkii kiljaimii, ni ehkä toi heippa o palat!

Nii, moon Kinkku, Hemppamamman tuulin ja vahvin ja ehkäpä ahnein tytteli. Vähä tamanlaine ku toi mamma ite aikanaan.
Mul o kakt ttyterii, mut vahvimman oikeudel meikä o ny klivaamat teille kuulumitia.

Nii, me födattii viikko tit, eli ollaan nyt teittemän päivää vanhoi, meikä ja mun kakt tyttelii,  ehkä ja meibii noon vaikt Vinku ja Vonku. Meikä o Kinkku, ette ikinä voi alvaa mikt...

Kelatkaa ny, mikä kauhee katatloofi tyntyä: Eka taa kölliä mamman matutta tiä lämpimättä kakt kuukautta kaiket lauhat.
Tit yhtäkkii pynketää tielt pihalle, plött vaa tinne johkii kylmille patjoille.
JA HEI, mamma läkt kalkuu ku tytteri tynty, miettikää mikä laptuuten tlauma, äippä hylkää...
No, ei te mitään hylänny, lupet heti hoitaa ja iha helmeettiten hyvin viel.

Mein mamma Hemmi o palat mamma, mitä voi pentukoilil ikuna olla: Te on koko ajan petemät peppui ja luokkimat meitä. Mamma o kävelevä maitobaali. Till o tiel magan alla temmone helkkulivittö. Joka töttelö o täynnä maitoo ja aina titä tulee vaik kui töttölöö vaihdat.

Meikä o iha heikkona mamman maitobaaliin, tiitä ehkä toi Kinkku- nimi, maittut valmaa tullekki.
Ttyttelit ei oo ihan nii ahneit ko meikä, ne muute vaa kilju kulkkutolvi tuolana, jot ei mamma heti tuu. Toinen o vittii vähän hönö, ko te lähtee aina väälään tuuntaan, ku mude tulee maitobaalin kant mettoille.

Meikä mielellään kiipeilee ttytteleitten päälle ja ettitkelee ten palhaan paikan. Ttyttelit o vaa kiltitti hiljaa ja makoilee vaa tiin meikän tyynynä. Kato pienenä ton opittava olemaan jo kingi, ja meikähä o!

Mein mummu, ton mamman äippä näki temmoten pätkän, mit me tittiteltii Hemmiä ja pidettii kauheet metakkaa. Mummukka katteli pää kallellaan meit ja kelat valmaan, et H UHUH...ei enää tommotii meikälle, juu ei!

Me ollaan nähty tät maailmat vat pentulaatikko ja mamma, paitti ei ollakkaan, ku ei meil oo viel eet timmät auki. Oottakaat vaa ku timmät aukee ja me lähetää juoktee! Tit o kuulkaat pilu ilti.
Ehkä mä tiihekt taan opittua vähä litää kiljaimia, ni o tit helpompi lukee meikän kiljoituktia.
Kuulemiin ja näkytään T Kinkku the Hempan tytäl


2 kommenttia: