perjantai 24. kesäkuuta 2016

Säteen ja Hempan juhannusloitsut

Terrrrvvee kaveriiit!

Suomes koittaa koht suuri juhla, aivan yötön yö ja mittumaari elis toi juhannus tai Jussi vaan.
Lumivyöryn tavoin kaikki kynnelle kykenevät kyöräävät ihtensä ja rillinsä ja skärbänsä kohti punaista stuugaa ja pottumaata, skönee ja suulista. Eli möksälle siis.
Sit jengi tsittaa bilikoissaan hanurit hiessä sesenkyetseittemän minaa, ku ne venaa et pääsis Kantsust Hämeenlinnan väylälle, kert kaikki menee landelle. Ja päreet palaa. Ja odotukset o kovat.
Möksäl brennaa kato aina suulis, bastu o kondiksessa ja fisustaaki voi.

Ehei, voidaan kertoo: suulist ei näy, vodaa stikkaa ku vepeilijän venosessa ja hyttysii ja muit ötiäisii o enempi ku kakkubiittei kultsuille. Fisut o häippässy ja voda o nii galsaa et ei ees tee mieli griinaa.
Spiidaaminenkaa ei oo kaukana.

Mut hei, älkää vetäkö palkokasvii kirsuun, olkaa glaidui niinku me Stadin kultsut. Jääkää tänne! Stadis o aina hyvä meininki ja Jussina ei oo väkee senkää vertaa, tsimmaa mahtuu buenosti ja dallailla saa ihan ilman häröö. Takapihal o rilli ja äippä o tyytis ku o sisäveski ja lämmin suihku.
Voi irtoo hyvät rillikyrsät ja lördarii päälle.

Lähipellolle voi mennä iha piispolitiikalla hyörimää ja pyörimää, sieltäki saa kivat vauhtiraidat ja kakkishajut turkkiin sekä punkeroiset kaupan päälle, Ei tarvi tsörailla viittäsataa kilsaa niiden peräs pöndelle, kato! Ja tsimmaa pääsee, ei oo ryysistä rantsuissa. Sama hottipotti khyl vaanii täälkii, et kandee ottaa iisisti ja kuivaa välillä. Heinii voi vähän skruudailla, ko ei niit saa kummiskaa roudaa himaa tyynyn alle. Mut varokaa heinäkakkaa, son kurja kaveri, ku äippä kiskoo niit kakkishelmipalleroit sielt takapäästä. Ei khyl diggailla.

Mut hei frendit, olittepa missä hyvänsä ni me glaidut mimmit halutaan toivottaa teille superjussia ja mieletönt kesistä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti